Stad Diksmuide
Stad Diksmuide
19 Jan

Jij bent mee aan zet voor de opmaak van ons klimaatplan

De stad Diksmuide geeft jou inspraak bij de opmaak van een lokaal klimaatplan.

Klimaatverandering is al lang geen ver-van-ons-bed-verhaal meer: lange droge periodes, hittegolven, felle(re) buien… Het zijn geen uitzonderingen meer. Diksmuide ondertekende mee het Burgemeestersconvenant 2030 om onder meer de CO2-uitstoot met 40% te verminderen ten opzichte van 2011. Om de acties concreet te maken, bundelt de stad de krachten samen met de steden en gemeenten uit de groep ‘Van Zee tot IJzer’ (Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Nieuwpoort en Veurne) voor de opmaak van een lokaal klimaatplan.

Inwoners bepalen mee de inhoud

Jij bepaalt als inwoner, zowel als individu of als ondernemer, mee het belang van de acties en waar we samen in Diksmuide werk moeten van maken. Concreet kun je jouw mening laten horen via ofwel de enquête die in het stadsmagazine Diksmuide Info van februari staat ofwel digitaal via dit nieuwe publieke inspraakplatform.

De bevraging loopt de hele maand februari en focust op thema’s zoals mobiliteit, energie, water, wonen, groen en economie. Je maakt bovendien kans op een duurzame prijs.

Digitale klimaatweek

Om (het belang van) het klimaat nog eens extra in de verf te zetten, houdt de dienst milieu en duurzaamheid naar aanleiding van Dikketruiendag in de week van 8 februari een digitale klimaatweek. Onder meer op het programma: een (gratis) online klimaatdocumentaire, een leuk lokaal lekker gerechtje en tips om een plasticvrij(e)dag te houden…

This is part of
folder Project
Schrijf je mee aan het klimaatplan voor onze stad?

Welke klimaatacties kunnen volgens jou het verschil maken?

Read more