Stad Diksmuide
Stad Diksmuide
Gisteren

4.000 krokussen voor Nieuwkapelle

Trage Wegen IJzerGemeenten (TWIJG) nodigt iedereen uit om op zaterdag 26 oktober 4.000 krokusbollen te planten in Nieuwkapelle. Deze actie is een onderdeel van de ‘(Bl)Ommetjes van Nieuwkapelle’, een van de laureaten van het burgerbudget [DKSM]-uitdaging.

Nieuwkapelle krokusdorp

Nieuwkapelle krokusdorp! maakt deel uit van de (Bl)Ommetjes van Nieuwkapelle waarbij op vijf publieke locaties in totaal 7.000 krokussen hun stek in de grond zullen krijgen. Basisschool Wij-land zette alvast de ‘eerste spadesteek’ door 1.500 bollen een plekje te geven rond hun school: vele vuile handjes maakten mooi werk!

B(l)oeiend Nieuwkapelle

Deze en nog andere acties zetten in op een b(l)oeiend Nieuwkapelle waardoor, dit polderdorp nog meer als wandeldorp op de kaart wordt gezet. TWIJG wist er 5.000 euro mee binnen te halen in de eerste editie van het burgerbudget [DKSM]-uitdaging van het lokaal bestuur.

Wie een handje wil helpen om de bollen in de grond te stoppen, is op zaterdag 26 oktober vanaf 9 uur meer dan welkom op het dorpsplein van Nieuwkapelle. Vergeet in dat geval wel geen plantschopje mee te brengen.

Samenwerking

Je krijgt er ondertussen ook meer info over de andere plannen van TWIJG voor het burgerbudget.

Deze actie is een initiatief van Trage Wegen IJzerGemeenten (TWIJG) i.s.m. Feestcommissie Nieuwkapelle, Ouderraad Basisschool Wij-land, Bijenbond IJzervallei en Velt IJzervallei.

Bedankt
1

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Nieuwkapelle - Oudekapelle - Sint-Jacobskapelle
1 vind-ik-leuk
Dit maakt deel uit van
folder Project
Burgerbudget [DKSM]-uitdaging

Voorstellen zijn welkom tot en met 31 maart. In april toetsen we de ingediende voorstellen aan ons reglement, waarna in mei en juni op de ontvankelijke voorstellen gestemd kan worden.

Zowel een vakjury als alle inwoners van Diksmuide ouder dan 16 …

Lees meer
69 dagen resterend
arrow_upward