Stad Diksmuide
Stad Diksmuide
08 Jan

Dien jouw voorstel in voor het burgerbudget

Burgerbudget idee

De stad lanceert een burgerbudget en voorziet jaarlijks 20.000 euro om verschillende projecten van burgers te ondersteunen. Zowel een vakjury als het publiek mogen punten uitdelen om een rangschikking van ingediende projecten op te maken. Voorstellen zijn welkom tot en met 31 maart.

Belangrijk: projecten moeten een openbaar karakter hebben, zodat in principe alle inwoners kunnen meegenieten of gebruikmaken van het voorstel.

Ideeën gezocht

Zit je met een goed idee voor de stad of jouw buurt? Dien dan een voorstel in vanaf 8 januari tot en met 31 maart via https://participatie.diksmuide.be. Lukt het niet? Geef dan een seintje via communicatie@diksmuide.be of 051 79 32 15.

Preselectie

Vooraleer de voorstellen naar de stemmingsronde gaan, buigt het lokaal bestuur er zich over. Op basis van de voorwaarden in het reglement en de financiële raming wordt er bepaald welke voorstellen een ronde verder gaan.

Vak- en publieksjury

Tijdens de stemronde kunnen zowel een vakjury als het brede publiek punten op tien uitdelen. Zowel de verschillende actieve bewonersplatforms, adviesraden als verenigingen mogen één persoon afvaardigen die in de vakjury wil zetelen. Een loting bepaalt de drie afgevaardigden uit het bewonersplatform/de adviesraad/de vereniging.

Daarnaast kunnen ook alle inwoners van Diksmuide, ouder dan 16, hun stem uitbrengen. De stemmen van de vakjury en die van de publieksjury tellen elk voor 50%.

Maximum tien projecten

Het voorstel dat na jurering de beste beoordeling krijgt, ontvangt het gevraagde budget, met een maximum van 5.000 euro per project. De rest van het budget gaat naar de volgende hoogst gerangschikte voorstellen. Het lokaal bestuur kent per jaar aan maximum tien projecten budget toe of tot het beschikbare budget van 20.000 euro verdeeld is.

This is part of
folder Project
Ga de [DKSM]-uitdaging aan en lanceer jouw voorstel voor het burgerbudget

Voorstellen zijn welkom tot en met 31 maart. In april toetsen we de ingediende voorstellen aan ons reglement, waarna in mei en juni op de ontvankelijke voorstellen gestemd kan worden.

Zowel een vakjury als alle inwoners van Diksmuide ouder dan 16 …

Read more
222 days remaining
arrow_upward