L
Lokaal bestuur Diksmuide
29 Jan

Inrichting Canadaplein Leke (ingediend door het Belgisch- Canadees Herdenkingscomité Leke)

Het Canadaplein met zijn Canadees Bevrijdingsmonument is gelegen in de Lekedorpstraat te LEKE-DIKSMUIDE (nabij de Lagere Basisschool Klavertje 4) en is sedert september 2001 in gebruik. Sedert die tijd grepen er tientallen plechtigheden plaats op het Canadaplein en werden er tot nu toe zo'n 200-tal Canadese bezoekers genoteerd, waaronder diverse Canadese legereenheden. Wegens zijn nationale en internationale uitstraling vinden we het dan ook logisch dat dit plein op een volwaardige wijze wordt ingericht.

Reeds 22 jaar voelen we het gebrek aan van een of meerdere openbare verlichtingspunten op dit plein. Het plein ligt 's avonds volledig in het donker, wat de kans op vandalisme groter maakt (reeds 1 PV opgesteld door de Politie wegens vandalisme). Verder wordt het plein ook gebruikt door ouders en schoolgaande kinderen om vanuit de Kloosterstraat een kortere weg te nemen naar de Lagere Basisschool. In de winter kan het daar heel donker zijn wanneer ouders hun kinderen van de schoolopvang afhalen.

Wanneer er plechtigheden plaats vinden dan moet er steeds beroep gedaan worden op particulieren om elektriciteit te leveren, zodat er een geluidsinstallatie kan aangesloten worden.

Ons voorstel is dan ook heel duidelijk: Kan er op het Canadaplein een openbare verlichting komen, waarbij er ook mogelijkheid is om via een contactdoos elektriciteit af te nemen in geval van plechtigheden en ook om tijdens de kerstperiode de mogelijkheid te bieden om op dit plein kerstverlichting te voorzien?

This is part of
folder Project
Ga de [DKSM]-uitdaging aan en lanceer jouw voorstel voor het burgerbudget

Voorstellen zijn welkom tot en met 31 maart. In april toetsen we de ingediende voorstellen aan ons reglement, waarna in mei en juni op de ontvankelijke voorstellen gestemd kan worden.

Zowel een vakjury als alle inwoners van Diksmuide ouder dan 16 …

Read more
310 days remaining
arrow_upward