News
Het bewonersplatform van Oostkerke en Trage Wegen IJzerGemeenten (TWIJG) krijgen in Diksmuide de primeur om met het burgerbudget van de [DKSM]-uitdaging aan de slag te gaan.
Het lokaal bestuur rolde begin dit jaar voor de eerste keer een burgerbudget uit onder de noemer van de [DKSM]-uitdaging.
Zo wil het burgers een financieel duwtje in de rug geven om te investeren in de levendigheid van Diksmuide en de deelgemeenten. De voorstellen van het bewonersplatform en TWIJG voldeden aan het reglement, maar een stemronde was niet nodig. Het budget van 20.000 euro dat vo…
Zit je met een goed idee om jouw buurt of wijk te laten bruisen? Wil je graag wat meer levendigheid creëren in jouw omgeving?
Het lokaal bestuur voorziet onder de noemer van de [DKSM]-uitdaging 20.000 euro als burgerbudget. Eén project kan tot maximum 5.000 euro steun krijgen.
Alle info en het reglement vind je hier terug.
De stad lanceert een burgerbudget en voorziet jaarlijks 20.000 euro om verschillende projecten van burgers te ondersteunen. Zowel een vakjury als het publiek mogen punten uitdelen om een rangschikking van ingediende projecten op te maken. Voorstellen zijn welkom tot en met 31 maart.
Belangrijk: projecten moeten een openbaar karakter hebben, zodat in principe alle inwoners kunnen meegenieten of gebruikmaken van het voorstel.
Ideeën gezocht
Zit je met een goed idee voor de stad of jouw buurt? Dien dan een voorstel in vanaf 8 januari tot en met 31 maart via https……
Wil je de inwoners van Diksmuide helpen met hun digitale vragen? Dan ben jij de persoon die we zoeken!
Wat is een Digihelper?
Een Digihelper is een vrijwilliger die het Digipunt openhoudt. Da's een plaats waar mensen kunnen binnenwandelen met al hun digitale vragen.
Als Digihelper ontvang je de mensen en ga je met hen in gesprek. Daarna ga je samen aan de slag om de vraag op te lossen. Zo leer je de persoon het probleem de volgende keer zelf aan te pakken.
Jouw profiel
Als Digihelper moet je geen IT-knobbel. Wij vinden volgende zaken belangrijker:
- Je …
Adviesraden zijn al decennialang onmisbaar om burgers inspraak te geven in het beleid. Een nieuwe afsprakennota wil meer inwoners de kans geven om hun stem te laten horen. Of het nu gaat om cultuur, duurzaamheid en milieu, sport, landbouw of om zowel jongeren als ouderen het woord te geven …
Alle adviesraden in de stad werkten tot voor kort allemaal met verschillende regels. De nieuwe afsprakennota wil zoveel mogelijk raden op dezelfde manier laten functioneren en geldt voor alle raden, uitgezonderd de GECORO. Die heeft wettelijk gezien te veel regels om rekening me…
Diksmuidelingen aan het roer. Het is één van de speerpunten in het beleidsplan van de stad. Op dit inspraakplatform willen we jou als inwoner het woord geven en jouw mening vragen. Het is de bedoeling om hier alles rond participatie te bundelen, gaande van volledige projecten, over een oproep die voor alle inwoners van belang is tot een enquête.
Dit platform, mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van LEADER Westhoek, is een aanvulling op de andere (klassieke) kanalen om betrokken te blijven.
Hoe gebruiken we dit inspraakplatform?
Hier communiceren we alles wa…